Teater V

TEATER V (for Valby) blev stiftet af Pelle Koppel i 2005 og er “Danmarks første bydelsteater”.

Teatret var i både 2021 og 2022 nomineret til en Årets Reumert, som “Årets Teater” og vandt i år prisen for “Årets Ungdomsforestilling” med forestillingen “Til Ungdommen”, der genopsættes i foråret 2023.

TEATER V er nok mest kendt for arbejdet med udviklingen af den nye danske dramatisk og dramatikerkonkurrencen “Dramatisk Debut” (med en samlet præmiesum på 130.000 kr.) der professionaliserer den vindende debuterende vækstlagsdramatiker, samt teatrets årligt tilbagevendende skriveudviklingskurser i “Dramatisk Laboratorium”.

Den nyeste indsats på talentudviklingsområdet, er etableringen af Københavns første 3-årige SGK-forløb (i samarbejde med Københavns Åbne Gymnasium) samt udviklingen af det digitale scenerum FUTURE V, Fremtidens Teater – “hvor alle sidder på 1. række, midt for”. 

På FUTURE V udforsker TEATER V nye digitale teaterformater og har, blandt andet, udefra et ikke heteronormativt udgangspunkt, skabt seksuelundervisningsforestillingen “Stav til Sex”, i håbet om, at være med til, at styrke unges viden om kønsidentiteter og mulige seksualiteter. Ud fra et frisindet og sexpositivt udgangspunkt, er det teatrets ønske med dette projekt, at starte en samtale om alt det der for mange unge kan føles svært og uoverskueligt at tale om. Stav til sex henvender sig til skoleelever fra 8. klasse og til og med 1. g, og kan opleves igen “live på nettet” – i hele landet – i forbindelse med uge 6, i foråret 2023.

 Vi glæder os til endnu mere nyt fra TEATER V i årene fremover og er stolte over at kunne præsentere teatret, som sponsor ved VILDSKUD festival 2022.

Med hjælp og støtte fra TEATER V giver vi vækstlaget en hjælpende hånd og platform til at blomstre!”